Praktijklessen

Rijschool Urk nodigt je uit kennis te maken met onze zorgvuldig ontwikkelde rijopleiding, die is afgestemd aan de normen van het CBR. Let er bij het kiezen van een rijschool ook op hoe lang de lessen duren. Er zijn rijscholen waar de les 55 minuten duurt en de leerling dan weer thuis afgezet wordt, dit vinden wij net te kort, Je bent dan immers net in Emmeloord en kan je alweer terug. Maar er zijn ook rijscholen waar een les 2 uur duurt, dat vinden wij veel te lang omdat de concentratie dan wegzakt want rijlessen is zeer intensief.

De ideale lestijd is 75 minuten omdat daarna de concentratie wegzakt.

Bij onze rijschool heb je een vaste rijinstructeur vanaf de eerste les tot en met het behalen van het rijbewijs. De instructeur besteed veel aandacht aan de ontwikkeling van je verkeersinzicht en in het zelfstandig rijden. Zodra je de auto goed kunt bedienen zal je instucteur je steeds meer motiveren om je beslissingen zoveel mogelijk zelf te nemen. Vanaf de eerste les tot de laatste les worden al je vorderingen bijgehouden in de leerlingApp.

Dan nog iets leuks, de jeugd doet tegenwoordig veel digitaal. Wij zijn een moderne rijschool en doen dus veel digitaal, daarom krijgt elke leerling van onze rijschool een App krijgt waar de hele rijopleiding inzichtelijk is.

De voordelen van de Leerling App op een rij

 • Berichten de leerling ontvangt een e-mail dat er een rijles gepland is
 • Inzichtelijk De leerling kan altijd zien wanneer de volgende rijles gepland is
 • Herinnering De avond ervoor krijgt de leerling een berichtje van de Leerling App dat er de volgende dag een rijles gepland staat, dus een rijles vergeten kan niet meer
 • Vorderingen De leerling en eventueel ook de ouders kunnen altijd zien hoe zijn hoe de vorderingen zijn
 • Facturen openstaande en betaalde facturen zijn altijd in te zien
 • Inzichtelijk Hoeveel lessen er gereden zijn, dus eerlijk en transparant
 • Ondersteuning van te behandelen en behandelde onderwerpen d.m.v. tekst en filmpjes met uitleg

Dus na de rijles staan wij d.m.v. de leerling App altijd voor de leerling klaar. Als dat geen service is.

De rijlessen worden gegeven in een Volkswagen Golf 7 die is voorzien van alle modernste technieken, verder is onze lesauto rookvrij.

Hoe ziet de inhoud van een gemiddelde rijles eruit?

De tijden welke hieronder staan zijn natuurlijk voorbeelden.

14:00 uur. Je wordt bijvoorbeeld thuis, op school of van je werk opgehaald met de lesauto. We kijken eerst kort hoe ver je bent met de rijopleiding en of je nog vragen hebt over de vorige lessen en wat je deze keer gaat behandelen tijdens de les. Als we dit bekeken hebben rijden we meestal naar Emmeloord, maar wil je een keer ergens anders rijden is alles mogelijk.

14:15 Aankomst in Emmeloord. We rijden naar een oefengebied in deze plaats en rijden een aantal straten door, we behandelen iedere les een onderwerp en/of een bijzondere verrichting zoals bijvoorbeeld fileparkeren. Dit duurt ongeveer drie kwartier.

15:00 Rond deze tijd rijden we terug richting huis of de plek waar je afgezet wilt worden.

15:15 We zijn terug waar je afgezet wilt worden. We bespreken de les nog even na en vullen je instructievorderingenkaart in. Vervolgens maken we een afspraak voor de volgende les.

Het is voor elke rijopleiding belangrijk te onthouden dat voor het beste resultaat continuïteit een belangrijk aspect is. De meeste rijlessen duren 75 minuten maar bijvoorbeeld de les op de snelweg duurt 2 tot 2.5 uur en ook de lessen waarin de bijzondere verrichtingen worden behandeld proberen wij meer tijd voor vrij te maken. Deze lessen mogen langer duren omdat deze zeer afwisselend zijn waardoor je de concentratie behoudt.

Bij onze rijopleidingen is het dan ook mogelijk meerdere keren per week je rijlessen te volgen als er voldoende plaats is, wel krijg je iedere week minimaal 1 rijles maar het liefst 2 rijlessen.

De voordelen van onze rijschool!

 • Geen wachttijd dus direct beginnen.
 • Vaste instructeur.
 • De leerling mag zelf kiezen, losse lessen of een pakket.
 • Ook de lesduur mag je zelf kiezen: 55 minuten, 1 uur of 1.5 uur. Je kan zelfs kiezen hoeveel lessen je per week wil
 • De leerling zit alleen in de auto en heeft dus privéles,
 • De leerling wordt opgehaald van huis en weer thuisgebracht Dus we rijden geen taxi je zit alleen in de auto.
 • Zit je in Emmeloord op school geef dan je rooster door en zoeken we naar de beste lestijden.

Bij Rijschool Urk heb je de keus uit de volgende opleidingen:

Losse lessen

Pakket opleiding

RIS Opleiding